Voordelen dankzij G2200E


Vele voordelen dankzij de elektrische G2200E

Op veel maneges en agrarische bedrijven zie je vaak lawaaierige machines die het dagelijkse werk in de stallen doen. Voer, strobalen en andere ladingen vervoeren of mest ruimen. Tegelijkertijd zijn er gevoelige koeien of hoogwaardige en nobele sportpaarden. Dit is nogal een tegenstrijdigheid. De elektrische wiellader van Giant biedt een moderne oplossing voor dit dilemma. De G2200E staat gelijk aan de dieselmodellen wat betreft vermogen, compacte afmetingen of manoeuvreerbaarheid en doet tegelijkertijd zijn werk emissievrij en zonder lawaai. Eigenschappen waar mensen en dieren veel naar verlangen.

Waar dus nog veel bedrijven werken met dieselmachines tussen de dieren is inmiddels gebleken dat de elektrische Giant minishovels nog meer voordelen hebben dan brandstofbesparing.

 

Kenmerken van de elektrische GIANT

De G2200E is standaard uitgerust met een 48V lithium-ion accu, die de ruimte inneemt waar bij dieselversies de motor te vinden is. Met behulp van twee aparte elektromotoren, één met 6,5 kW voor de aandrijving van de machine en een 12 kW-motor voor de hydrauliek, is er altijd voldoende vermogen om alle verschillende werkzaamheden precies uit te voeren. Het X-TRA-model heeft een hefhoogte van 2,45 meter en een kiplast van 2.200 kg. Hiermee is de machine perfect voorbereid op al het zware werk op de boerderij. TOBROCO-GIANT biedt drie verschillende lithium-ion accu's van 260 Ah, 390 Ah of 520 Ah. Afhankelijk van de accu is één lading voldoende om onder normale werkomstandigheden 4, 6 of 8 uur zonder pauze te kunnen werken. Zo is er voor ieder gebruik het juiste accupakket omdat bij sommige bedrijven ook overdag geladen kan worden, op een moment dat de G2200E niet nodig is.

 

Heel veel voordelen

De elektrische G2200E X-TRA heeft in het gebruik veel voordelen laten zien. Het werk in de stallen kan altijd plaats vinden omdat deze geruisloos werken. Ook wanneer je dus met collega’s of klanten langs de machine staat. Ook is het voor medewerkers en dieren toch erg comfortabel als er geen uitstoot meer is in de stal. Bovendien past de wiellader goed in het duurzaamheidsconcept van bedrijven. Niet alleen de dieren moeten een gezonde en liefdevolle omgeving worden geboden zonder overlast, maar ook de medewerkers moeten zich er prettig voelen.

Paardenkracht

In het begin was er bij de gebruikers de vrees dat een elektrische wiellader niet het benodigde vermogen zou leveren voor alle verschillende taken of gewoon niet sterk genoeg zou blijken te zijn. Of dat de batterij niet lang genoeg zou werken. Na inmiddels verschillende elektrische Giant’s te hebben afgeleverd zijn deze angsten verdwenen. De elektrische minishovel is net zo krachtig als de dieselvariant, maar dan met vele voordelen.

 

MIA/VAMIL

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het belastingvoordeel kan netto oplopen tot 12%.

Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Om gebruik te kunnen maken van de MIA en Vamil, moet u uw investering eerst melden bij RVO. Dat moet u doen binnen 3 maanden nadat u de verplichting tot aankoop van het bedrijfsmiddel bent aangegaan. Daarna kunt u de MIAVamil toepassen in uw belastingaangifte.