2022 Hamevac VTH-500-A Vacuum tegeltiller op accu | Vacuum machine | Vacuum Lift Help

Selling price On request
Basic information
Reference
VK8743
Brand
Hamevac
Model
VTH-500-A Vacuum tegeltiller op accu
Weight
30 kg
Status
In stock
Selling price
On request

Rental opportunities

daily rate
€ 80,00
weekly rate
€ 200,00
 Receive a no-obligation quote

Hamevac VTH-500-A Vacuum tegeltiller op accu Vacuum Lift Help Specifications

General
Nieuw
Dimensions
2.250  mm
1.450  mm
600  mm
Weight
250  kg
30  kg

Description

Vacuüm Til Hulp VTH-500-A

(Beton-) producten leggen tot 500 Kg? Met de VTH-500-A kan dit probleemloos. Met zuignappen variërend tussen 98 kg. en 500 kg. hefvermogen is er voor ieder product tot 500 kg. een passende zuignap.

Standaard wordt hier door ons een zuignap 40x50cm mee geleverd. Wilt u liever een andere of meerdere zuignappen dan kan dat uiteraard ook bij Verkooyen.

 

De VTH-serie vacuümunits bestaan uit een vacuümpomp die is ingebouwd in een robuust uitgevoerd frame. Dit frame is een hijsbaar frame met een Max. hefvermogen van 250 kg (VTH-250) of 500 kg (VTH-500). Het robuust uitgevoerde frame kan d.m.v.
een ketting aan een machine worden opgetild of met behulp van de stuurhandgrepen door twee mensen (VTH-250) worden bediend. Aan de onderzijde van de vacuümunit zit een hijspunt waaraan de verschillende soorten zuignappen met een borgpen bevestigd kunnen worden. Het aansluiten van de vacuümslangen gebeurt met snelkoppelingen. Al onze vacuümsystemen zijn uitgevoerd met een vacuüm buffertank zodat een grote veiligheid gegarandeerd is. Ook is een vacuümmeter gemonteerd
waarop te zien is wanneer het veilig is om te heffen. Naast de vacuümmeter is er ook nog een akoestische signalering. De vacuümunits zijn ontworpen voor de zware bouwpraktijk en de zuignappen zijn solide uitgevoerd. Deze VTH serie is alleen geschikt voor het opnemen en verleggen van luchtdicht materiaal.

De VTH-500-A kan niet meer met de hand gebruikt worden, maar wel heel eenvoudig aan je machine of een loopkat d.m.v. het standaard aanwezige hijsoog.

 

Comfort en Veiligheid
De manuele losklep, aan/uit knop, voltmeter en vacuümmeter bevinden zich direct bij de bediener, makkelijk en comfortabel. Naast de goed afleesbare vacuümmeter is er ook nog een acoustisch veiligheidssignaal. Tot slot is de VTH-500-A uitgerust met een ruim bemeten buffertank. Als de vacuümpomp om wat voor reden dan ook stopt, blijft het product nog even hangen! Veiligheid gegarandeerd.

Accu besparende 1/2 stand
De aan/uit schakelaar van de VTH-500-A heeft 3 standen: UIT - 1 - 1+2
Deze vacuümunit is uitgerust met 2 vacuümpompen die naar keuze geschakeld kunnen worden. Is het op te nemen product niet zwaarder als 250kg kun je kiezen voor stand 1. In stand 1 wordt er minder aanspraak gemaakt op de accu en gaat het aanzuigen nog steeds redelijk snel. Gaan we boven de 250kg is het verstandig stand 1+2 te gebruiken. In deze stand gaat het aanzuigen sneller en wordt er iets meer aanspraak op de accu gemaakt.

De onafhankelijke vacuümunit:
De VTH-500-A is voorzien van een accu die bij normaal gebruik eenvoudig een dag meegaat. Hij regelt zijn aandrijving zelf en is niet afhankelijk van stroom, hydrauliek of een andere externe bron. 's Nachts aan de lader, overdag werken.

Onderhoudsarm
De VTH-500-A is voorzien van een verwisselbaar filterelement in een doorzichtig huisje. Direct zichtbaar als het vervuild is en eenvoudig te vervangen.

Afdichting
Het slijtdeel van, in principe, alle vacuümunits is de afdichting. Dit is het onderdeel wat je het meest zult vervangen.
We werken dus NIET met vlakke platen als zuignap en vervolgens dure gevulcaniseerde afdichtingen.
Met jou als afnemer in ons achterhoofd produceren we zuignappen met een profiel waardoor we industriële afdichtingen kunnen gebruiken die voordeliger zijn in aanschaf en makkelijk (ook op de werkplek) te vervangen zijn. In stand 1 wordt er minder aanspraak gemaakt op de accu en gaat het aanzuigen nog steeds redelijk snel.
Gaan we boven de 250kg is het verstandig stand 1+2 te gebruiken.
In deze stand gaat het aanzuigen sneller en wordt er iets meer aanspraak op de accu gemaakt.

Hamevac vacuum lift help
Are you looking for a vacuum unit for your excavator or wheel loader?
A vacuum system from Hamevac moves all types of concrete elements in no time.
view more vacuum lift help

Similar vacuum lift help

New and second-hand
Wide range
Own workshop